ua en ru

Росіяни заявили, що ЗСУ знищили стратегічно важливий міст у Курській області

Росіяни заявили, що ЗСУ знищили стратегічно важливий міст у Курській області Архівне фото: РСЗО HIMARS (Getty Images)

Російські Telegram-канали стверджують, що українські війська нібито знищили міст через річку Сейм біля села Глушкове Курської області. Він є найважливішою артерією логістики у цьому районі.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на російські Telegram-канали Mash та "Важливі історії".

Росіяни стверджують, що ЗСУ нібито випустили по мосту "кілька американських ракет HIMARS".

Також пропагандисти запевняють, що по мосту прилетіли "два боєприпаси сімейства MLRS", один з яких нібито влучив в авто, в якому їхали російські "волонтери".

Після останнього удару, який нібито відбувся близько 17:00 за київським часом, обрушився один із прольотів мосту.

Наразі частина Глушківського району відрізана - це села Тьоткіно, Попово-Лежачі, Волфіно і ще близько 27 населених пунктів.

Росіяни заявили, що ЗСУ знищили стратегічно важливий міст у Курській області

Як зазначають "Важливі історії", міст був найважливішою логістичною артерією російських військ у цьому районі. А так звані російські "воєнкори" побоюються, що його знищення може означати початок захоплення Глушківського району.

Окрім того, російський пропагандист Роман Альохін стверджує, що ЗСУ нібито також "завдають ударів по мосту в селі Зване і мають намір захопити ділянку Глушківського району по річці Сейм".

Про це заявляють й інші пропагандистські пабліки. Росіяни стверджують, що "прямо зараз ЗСУ завдають удару по мосту у селищі Зване".