ua en ru

Росіяни захопили ще кілька сіл та наближаються до Вовчанська, - Deep State

Росіяни захопили ще кілька сіл та наближаються до Вовчанська, - Deep State Фото: росіяни активно просуваються у Харківській області (Getty Images)

Російські загарбники продовжують наступальну операцію в Харківській області. Ворог окупував ще кілька сіл і продовжує наближається до міста Вовчанськ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мапу Deep State.

Так, поблизу населеного пункту Липці ворог фактично зайняв населені пункти Мороховець-Олійникове-Зелене та продовжує свій рух у напрямку села Липці.

Тривають активні бої за село Лук'янці, які ворог майже повністю окупував. Росіяни намагаються закріпитися в Глибокому, пробують просуватися піхотою. Однак загарбники перебувають під постійним вогнем, зокрема, FPV-дронів Сил Оборони, що значно ускладнює пересування. На жаль, їх це не зупиняє.

Крім того, противник продовжує наближатися до Вовчанська, закріплятися на околицях для подальшого заходу в місто. Сили оборони зустрічають росіян вогнем і докладають зусилля, щоб стримати натиск. Місто перебуває під щільним обстрілом, триває евакуація цивільного населення.

"Сьогодні росіяни зосередилися на спробах закріпитися на наявних рубежах для подальшого просування. Ураження з боку Сил Оборони ускладнює рух, ворог місцями перегруповується та більшу увагу зосередив на обстрілах населених пунктів, тим самим використовує можливість завести додаткові резерви", - йдеться у повідомленні.

Росіяни захопили ще кілька сіл та наближаються до Вовчанська, - Deep State

Мапа: Deep State (t.me/DeepStateUA)