ua en ru

Росіяни вдарили по центру Куп'янська: багато постраждалих, пошкоджено мерію

Росіяни вдарили по центру Куп'янська: багато постраждалих, пошкоджено мерію Фото: у Куп'янську був "приліт" авіабомби (t.me/synegubov)

Російські окупанти сьогодні, 28 серпня, завдали авіаудару по центру Куп'янська. Є інформація про велику кількість постраждалих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в Telegram, Офіс генпрокурора в Telegram та вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

Як написав Синєгубов, окупанти використали для удару по центру міста керовану авіаційну бомбу.

Фото: наслідки російського удару по Куп'янську

"Пошкоджено приміщення міської адміністрації", – уточнив він.

За його словами, станом на зараз відомо про 12 постраждалих. Також внаслідок обстрілу пошкоджено 898 вікон у житлових будинках, 95 вікон у приміщенні суду.

У свою чергу у прокуратурі зазначили, що серед поранених - двоє поліцейських. За попередніми даними, по місту вдарили ФАБ-500 із модулем планування та корекції.

"Пошкоджено готель, житлові будинки, господарські будівлі, авто, магазини, адміністративні будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури", - додали правоохоронці.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський зазначив, що в результаті атаки РФ під завалами опинилися мирні жителі.