ua en ru

Росіяни скинули КАБ на Білопілля: є жертва та поранений

Росіяни скинули КАБ на Білопілля: є жертва та поранений Фото: Росіяни скинули КАБ на Білопілля (t.me dnipropetrovskaODA)

Російські окупанти вчергове обстріляли Сумську область. Цього разу під ударом опинилось Білопілля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Сумської обласної військової адміністрації та прокуратуру Сумської області.

"Ворог продовжує чинити військові злочини, завдаючи удари по мирному населенню Сумської області", - повідомили в ОВА,

За даними адміністрації, сьогодні вдень, 18 серпня, росіяни скинули КАБ на Білопілля. В результаті ворожого удару, попередньо, одна людина загинула й ще одна отримала поранення.

"На місці працюють всі необхідні служби. Надається медична допомога, проводяться аварійно-рятувальні роботи. Наслідки ворожої атаки уточнюються. Під завалами будівель можуть бути люди", - додали в адміністрації.

Оновлено о 18:55.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.

За даними слідства, сьогодні близько 16:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог скинув КАБ на цивільну інфраструктуру Білопілля.

Засіб ураження потрапив у будинок місцевих жителів. 33-річний господар загинув, його 11-річна донька отримала серйозні поранення, також поранено 55-річну жінку та 63-річного чоловіка.

"Пошкоджено щонайменше 5 приватних будинків", - додали правоохоронці.