ua en ru

Росіяни шукають "нелояльних" студентів на окупованих територіях, - ЦНС

Росіяни шукають "нелояльних" студентів на окупованих територіях, - ЦНС Фото: росіяни шукають інформаторів серед студентів на ТОТ (GettyImages)

Співробітники Слідчого управління РФ проводять рейди по навчальних закладах тимчасово окупованих територій Херсонщини в пошуках інформаторів та "нелояльних" студентів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Там зазначили, що окупанти шукають підлітків, які можуть співпрацювати з Силами оборони для звільнення захоплених територій. Росіяни обходять коледжі та училища й проводять "профілактичні бесіди" з учнями.

"Під час бесід молодим студентам пропонують здавати "нелояльних" на їх думку студентів, а також погрожують щодо них самих, тобто вчиняють психологічний тиск. Зокрема підліткам розповідають про кримінальні статті щодо них й попереджають щодо "наслідків", - заявили в ЦНС.

Життя в окупації

Раніше повідомлялось, що росіяни на окупованій території України не видають людям ліків, а просто відправляють їх помирати додому.

Також росіяни завезли на окуповані території України групу так званих "психологів". Вони виманюють важливу інформацію у місцевого населення.

Окупанти на захоплених територіях України змушують так званих "чиновників" вступати до лав прокремлівської політичної партії "Єдина Росія".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.