ua en ru

Росіяни розстріляли українських військовополонених в Кринках

Росіяни розстріляли українських військовополонених в Кринках Фото: росіяни вбили полонених бійців ЗСУ в Кринках (Getty Images)

Російські окупанти розстріляли українських військовополонених в Кринках на лівому березі Херсонської області. Відео з черговим російським злочином з'явилося в мережі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

"В одному з Telegram-каналів опубліковано відеозапис, де зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок. На записі видно, що представник ЗС РФ здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів", - розповіли в прокуратурі.

Наразі українські правоохоронці за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури проводять розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисного вбивства.

"Вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил", - наголосили в прокуратурі.

Оновлено 22:07.

Портал evocation.info встановив російського командира, за наказом якого були розстріляні українські військовополонені. За даними порталу, злочин скоїли військовослужбовці 328 полку 104 дивізії за наказом Сергія Іштуганова для залякування бійців ЗСУ.

Як додає портал, 328 десантний полк бере безпосередню участь у боях за плацдарм ЗСУ в районі Кринок.