ua en ru

Росіяни привезли "гастролерів" для псевдовиборів на окупованих територіях, - ЦНС

Росіяни привезли "гастролерів" для псевдовиборів на окупованих територіях, - ЦНС Фото: РФ звозить пропагандистів та політтехнологів для проведення фекових виборів на окупованих територіях (GettyImages)

Росіяни почали звозити на тимчасово окуповані території політтехнологів, спостерігачів, організаторів масовки та пропагандистів для проведення псевдовиборів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

В ЦНС повідомляють, що росіяни не довіряють місцевим колаборантам після провалу "референдуму" і хочуть покращити ситуацію на "виборах".

Для цього на ТОТ прибувають політтехнологи, спостерігачі, організатори масовки та пропагандисти. Контроль за "виборчим процесом" будуть здійснювати представники російського ЦВК з РФ.

Також зазначається, що росіяни вже поставили вимоги аби всі працівники бюджетних підприємств ходили голосувати під розпис гуртом у визначений для підприємства день. При цьому знімати процес будуть завчасно розставлені пропагандисти.

"Основним завданням Москва вважає намалювати явку хоча б на камеру. Проте навіть якщо не вдасться, то тоді буде розігруватись сценарій "референдуму", де відсутність людей на дільницях пояснили тим, що "багато хто голосував за місцем проживання чи голосував в інший день", - пишуть в ЦНС.

"Вибори" на окупованих територіях

Нагадаємо, що 10 вересня у Росії пройдуть вибори різного рівня, включно з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів. Одночасно з цим окупанти хочуть провести "вибори" і на ТОТ. В ЦНС повідомляли, що для цього на окуповані території завозять також представників "молодіжних рухів" РФ.

А в ГУР МО України закликали українців на окупованих територіях повідомляти про колаборантів та надавати свідчення фальсифікацій фальшивого голосування.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.