ua en ru

Росіяни обстріляли супермаркет у Костянтинівці, є загиблі та багато поранених

Росіяни обстріляли супермаркет у Костянтинівці, є загиблі та багато поранених Фото: росіяни обстріляли супермаркет у Костянтинівці, є поранені (t.me/ermaka2022)

Сьогодні, 9 серпня, російські окупанти завдали удару по супермаркету "Екомаркет" Костянтинівки Донецької області. Внаслідок обстрілу є загиблі, багато поранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Вадима Філашкіна.

За словами Філашкіна, терористи атакували Костянтинівку зі ствольної артилерії. Наразі відомо про щонайменше 7 постраждалих, один з яких перебуває у важкому стані.

Наразі на місці працює поліція, рятувальники, медики та всі відповідальні служби.

Фото: росіяни обстріляли супермаркет у Костянтинівці, є поранені (t.me/VadymFilashkin)

Як пишуть місцеві Telegram-канали, удар було завдано близько о 11:00.

"Війна з цивільними - це все, що вони вміють. Росія має відчути сповна розплату за все, що вона робить", - написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак, коментуючи удар по супермаркету.

Є загиблі, кількість поранених зросла

Станом на 12:45, як повідомляє Філашкін, відомо про:

  • 2 загиблих;
  • 17 поранених.

"Пошуково-рятувальна операція на місці злочину триває", - додав голова ОВА.

О 13:16 президент Володимир Зеленський повідомив, що поранених вже 24, а загиблих - 4. За словами глави держави, удар був по звичайному супермаркету та пошті. Під завалами знаходяться люди. Триває рятувальна операція.

Тим часом у прес-службі "Нової пошти" повідомили, що влучання було у вантажне відділення. Один співробітник отримав контузію - йому надається вся необхідна допомога.

"Попередньо, частина посилок вціліла. Оціночна вартість знищеного вантажу буде компенсована клієнтам у повному обсязі", - додали в компанії.

Росіяни обстріляли супермаркет у Костянтинівці, є загиблі та багато поранених

Фото: внаслідок удару по супермаркету в Костянтинівці пошкоджено відділення "Нової пошти" (facebook.com/nova.poshta.official)

Кількість загиблих зросла до 10

За словами голови Міністерства внутрішніх справ (МВС) Ігоря Клименка, станом на 13:52 відомо про:

  • 10 загиблих;
  • 35 поранених.

Тим часом пожежники ліквідували пожежу у торговельному центрі площею 1 тисяча квадратних метрів.

Під час обстрілу також були пошкоджені житлові будинки, магазини, більше десятка автомобілів.

Обстріл України у ніч на 9 серпня

У ніч на 9 серпня ворог вкотре атакував територію України. Цього разу росіяни запустили 27 ударних безпілотників типу Shahed із району Приморсько-Ахтарськ Російської Федерації.

До відбиття атаки були залучені мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи й засоби РЕБ Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ). Протиповітряній обороні (ППО) вдалось знищити усі 27 БпЛА у Київській, Полтавській, Сумській, Миколаївській, Херсонській та низці інших областей.