ua en ru

Росіяни надалі виробляють ракети із західними комплектуючими, - аналітики

Росіяни надалі виробляють ракети із західними комплектуючими, - аналітики Фото: у російських ракетах продовжують використовувати західні компоненти (росЗМІ)

Російська оборонна промисловість надалі виробляє ракети з використанням комплектуючих із країн Заходу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW) та організації Frontelligence Insight.

Група "Український кіберопір" роздобула документи з військової бази у Шайковці Калузької області та виявила у крилатих ракетах Х-32 навігаційні модулі SN-99, що вміщують переважно західні компоненти.

Організація Frontelligence Insight встановила, що під час ударів по Україні, російські війська використовували вироблені у березні 2023 року навігаційні модулі SN-99. Також встановлено, що російський виробник крилатих ракет КБ "Райдуга", відповідальний за доукомплектацію ракет Х-32 модернізованими модулями SN-99.

В організації не змогли пояснити, яким чином російські оборонні компанії отримують західні компоненти для навігаційних модулів цього типу.

Також зазначається, що у вересні 2022 року британська організація Conflict Armament Research оприлюднила розслідування, в якому виявила західні компоненти в навігаційних системах крилатих ракет Х-101 і Х-59.