ua en ru

Росіяни готують теракти у храмах на окупованих територіях, аби звинуватити Україну, - Верещук

Росіяни готують теракти у храмах на окупованих територіях, аби звинуватити Україну, - Верещук Фото: міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук (president.gov.ua)

Російські окупанти планують вчинити терористичні у храмах на тимчасово окупованих територіях під час святкування Різдва, аби звинуватити у цьому Збройні сили України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук в ефірі телемарафону.

"Вони хочуть вчинити теракти на подвір'ях храмів, де будуть великі скупчення людей, та звинуватити у цьому українську владу і українську армію. Ми розуміємо це, тому діємо превентивно. Ми попереджаємо наших людей та пояснюємо їм небезпеку таких дій з боку ворога", - сказала вона.

Верещук закликала українців не вірити жодному слову країни-агресора, а також, за можливості, не йти до храмів у регіонах, де тривають обстріли, оскільки загарбники будуть використовувати людей як об’єкт терористичних атак.

Міністр додала, що інформація про можливі наміри росіян вчинити теракти у храмах на окупованих територіях на Різдво була отримана із розвідувальних джерел.

Зазначимо, що раніше Верещук повідомила, що Росія може готувати теракти у храмах на окупованих територіях на Різдво.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін доручив запровадити так званий "режим припинення вогню" на Різдво.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що Москва хоче використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування українських захисників на Донбасі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.