ua en ru

Росіяни атакували Україну 119 дронами і ракетами: скільки збила ППО

Росіяни атакували Україну 119 дронами і ракетами: скільки збила ППО Ілюстративне фото (Getty Images)

У ніч на 21 жовтня Україна зазнала масованої атаки з боку російських військ. Окупанти використали ракети різних типів та ударні "Шахеди".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Повітряних сил ЗСУ.

Починаючи з 20:00 20 жовтня, до ранку 21 жовтня, станом на 09:30 радіотехнічні війська Повітряних Сил України виявили та супроводжували 119 повітряних об'єктів, задіяних у нападі.

Серед них була одна балістична ракета Іскандер-М, запущена з території окупованого Криму, а також керовані авіаційні ракети Х-35 і Х-31П, випущені з повітряного простору над Чорним морем. Основну частину повітряного нападу складали безпілотники - 116 дронів, запущених з російських територій Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська.

Українська авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони активно відбивали атаки.

На цей момент підтверджено збиття 59 ворожих безпілотників у різних регіонах України, зокрема в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях.

Крім того, 45 російських безпілотників втратили зв'язок під час польоту. За попередніми даними, до 10 ворожих дронів продовжують перебувати в повітряному просторі України. Попри активну роботу Сил оборони, частина безпілотників все ж влучила у цивільну інфраструктуру, завдавши певних пошкоджень.