ua en ru

Росіяни з артилерії обстріляли центр міста в Сумській області: є жертви

Росіяни з артилерії обстріляли центр міста в Сумській області: є жертви Фото: росіяни обстріляли Сумську область (Getty Images)

Російські окупанти сьогодні, 19 квітня, атакували одну з громад Сумської області. В результаті російської агресії постраждали люди.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прокуратуру Сумської області.

"За процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством", - наголосили в прокуратурі.

За даними слідства, сьогодні близько 12:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти з артилерії обстріляли центр Білопілля Сумського району.

Через атаку ворога 51-річний цивільний отримав тяжкі поранення, від яких помер у лікарні, ще одного чоловіка та двох жінок було поранено.

За попередніми даними, пошкоджено

  • багатоповерхівку,
  • легкові автомобілі,
  • магазини,
  • аптеку.

Оновлено о 19:23.

Прокуратура Сумської області зробила важливе уточнення щодо обстрілу Білопілля.

"51-річний поранений чоловік перебуває у вкрай тяжкому стані, однак інформація про його смерть не відповідає дійсності. Приносимо щирі вибачення пораненому та його близьким. Бажаємо чоловікові якнайшвидшого одужання", - написали правоохоронці.