ua en ru

Росія знову атакує Україну "Шахедами" з півночі: де їх помітили

Росія знову атакує Україну "Шахедами" з півночі: де їх помітили Ілюстративне фото: росіяни запустили "Шахеди" по Україні (колаж РБК-Україна)

Російські окупанти сьогодні, 4 липня, увечері запустили свої ударні дрони "Шахед" по Україні. Вони летять з півночі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

За даними Повітряних сил, ворожі дрони-камікадзе вже фіксують у Сумській області. Вони летять у бік Чернігівської області й не тільки.

Росія знову атакує Україну "Шахедами" з півночі: де їх помітили

Оновлено 22:56

За інформацією Повітряних сил, група "Шахедів" летить через Чернігівську область у західному напрямку.

При цьому група безпілотників через Сумську область прямує до Полтавської.

Оновлено 23:39

Пізніше у Повітряних силах оновили дані щодо руху "Шахедів". Так, група дронів-камікадзе через Сумську область прямує у бік Чернігівської області, група БПЛА через Полтавську область - курсом на Черкаську/Київську області, група ударних безпілотників через Чернігівську область летить у західному напрямку, фіксується рух групи "Шахедів" із півдня - через Херсонську область курсом на Дніпропетровську область.

Оновлено 00:45 (5 липня)

Як розповіли військові, ворожі дрони-камікадзе через Чернігівську область прямували курсом на Київську область у бік Прип'яті, із півночі Київської області прямували курсом на Житомирську область, а через Черкаську область - курсом на Київську область у напрямку Білої Церкви.

Зазначимо, що в Київській області тривала робота ППО по ворожих повітряних цілях.

Крім того, "Шахеди" вже із півдня прямували через Херсонську область у бік Миколаївської та Дніпропетровської областей, також прямували через Дніпропетровську область в східному/північно-східному напрямку, а через Миколаївську область - в західному напрямку.

Оновлено 01:00

Фіксується нова група "Шахедів", які ворог запустив з акваторії Чорного моря у напрямку Одеської області.