ua en ru

Росія випустила по Україні понад 90 дронів та ракет: як відпрацювала ППО

Росія випустила по Україні понад 90 дронів та ракет: як відпрацювала ППО Ілюстративне фото (Getty Images)

У ніч на 6 жовтня російські окупанти здійснили масовану атаку на Україну, використовуючи різні типи ракет та ударні безпілотники. Загалом українськими військовими було виявлено та супроводжено понад 90 ворожих повітряних цілей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Повітряних сил ЗСУ.

Росіяни запустили дві балістичні ракети "Іскандер-М", одну крилату ракету "Іскандер-К", одну керовану авіаційну ракету Х-59/69 та 87 ударних "Шахедів" з територій Орла, Приморсько-Ахтарська та Курська (РФ).

Повітряні Сили України, за допомогою авіації, зенітних ракетних військ, підрозділів РЕБ та мобільних вогневих груп, відбивали атаку. Внаслідок бою було знищено дві ракети та 56 дронів-камікадзе у різних регіонах. Зокрема в Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях.

Станом на 09:00 відомо про втрату локацій ще 25 безпілотників через активну протидію засобів радіоелектронної боротьби. Чотири дрони ще перебувають у повітряному просторі України, бойові дії тривають.