ua en ru

Росія на тлі примусової паспортизації готує мобілізацію на окупованих територіях

Росія на тлі примусової паспортизації готує мобілізацію на окупованих територіях Фото: загарбники на тлі примусової паспортизації готують масову мобілізацію на окупованих територіях (GettyImages)

Російські загарбники наразі проводять приховану мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Вони вдаються до таких дій шляхом примусової паспортизації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

"В межах примусової паспортизації росіяни змушують українців ставати на реєстрацію до фейкових військкоматів, при цьому заперечуючи мобілізацію. При ставанні на облік на українців тиснуть аби вони укладали контракт й стали "добровольцями", - йдеться в повідомленні.

У ЦНС зауважують, що після "виборів президента РФ" потреби в прихованих діях вже не буде, тож мобілізація розгорнеться на повну силу. Саме тому наразі росіяни вимагають всіх чоловіків ставати на облік.

"Центр національного спротиву закликає повідомляти про працівників "паспортних столів" та "воєнкомів", аби Рух Опору міг зірвати процес "мобілізації", - закликали наостанок у повідомленні.