ua en ru

Росія тестує в Україні ракети для КНДР, як іранські "Шахеди", - Spravdi

Росія тестує в Україні ракети для КНДР, як іранські "Шахеди", - Spravdi Фото: Росія тестує в Україні ракети для Північної Кореї (Getty Images)

Росія тестує на війні проти України ракети для Північної Кореї. Раніше РФ тестувала для Ірану "Шахеди", які потім застосували проти Ізраїлю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр стратегічних комунікацій Spravdi.

Зазначається, що експерти ООН підтвердили, що Росія 2 січня вдарила по Харкову північнокорейською балістичною ракетою Hwasong-11.

Північна Корея перебуває під міжнародними санкціями, які встановили Рада Безпеки ООН за залякування сусідів ракетними атаками. Таким чином придбання Росією північнокорейських ракет є грубим порушенням санкційного режиму.

Більше того, Росія наклала вето на продовження з травня мандату групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР. Тобто Москва намагається приховати факти співпраці з КНДР та знехтувати міжнародними зобов’язаннями.

"Росія тестує для КНДР її ракети в Україні так само, як тестувала для Ірану "Шахеди" - перед тим як їх застосували проти Ізраїлю", - йдеться у повідомленні.