ua en ru

Росія навчала громадян Молдови влаштовувати заворушення, - Reuters

Росія навчала громадян Молдови влаштовувати заворушення, - Reuters Фото: Росія навчала громадян Молдови влаштовувати заворушення (Getty Images)

Поліція Молдови розкрила програму, згідно з якою сотні її громадян доставлялися до Росії. Там вони нібито проходили навчання для влаштування громадських заворушень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Поліція Молдови повідомила, що правоохоронні органи вважають, що група, пов’язануа з прокремлівським бізнесменом-втікачем Іланом Шором, організувала тренування для організації заворушень.

"Наразі антикорупційна прокуратура здійснює розслідування кількох кримінальних проваджень щодо підготовки масових заворушень в інтересах злочинного співтовариства", - повідомив прокурор Віктор Фуртуна.

Шор, який перебуває під санкціями США за ймовірне втручання у вибори від імені Росії, заперечує правопорушення або те, що був російським політичним помічником.

Влада заявила, що з червня людей регулярно вивозили групами по 20 осіб для проходження навчання в Росії.

Варто зазначити, що останнім часом Росію відвідали понад 300 молодих людей з Молдови. Заявленим наміром були культурні заходи, тоді як насправді вони відвідали табори, де отримували інструкції щодо масових заворушень у Молдові, сказав глава національної поліції Віорел Чернаутяну.