ua en ru

Rheinmetall отримав від Іспанії контракт на постачання модульних систем для артилерії

Rheinmetall отримав від Іспанії контракт на постачання модульних систем для артилерії Ілюстративне фото (Getty Images)

Армія Іспанії уклала рамкову угоду з компанією Rheinmetall на постачання модульних систем подачі палива для 155-мм артилерійських боєприпасів підвищеної дальності.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу німецького концерну.

Вартість контракту становить 205 мільйонів євро, і поставки здійснюватимуться з середини 2024 року до кінця 2025 року. Контракт було підписано в липні 2024 року, він включає опцію на продовження ще на два роки, що може значно збільшити загальну вартість замовлення.

На тлі війни в Україні іспанська армія також посилює свої запаси боєприпасів, закуповуючи системи метальних зарядів для гаубиць M109 і SIAC калібру 155 мм. Ця угода є одним із кількох великих замовлень, розміщених іспанською армією цього року.

У квітні 2024 року Rheinmetall оголосила про отримання замовлення на постачання мінометних снарядів на суму, що перевищує кілька десятків мільйонів євро. У березні 2024 року компанія отримала контракт на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів на суму понад 200 мільйонів євро, який також має бути виконаний до кінця 2025 року.

Rheinmetall, один із провідних світових виробників великокаліберних боєприпасів, продовжує відігравати ключову роль у модернізації та зміцненні збройних сил Іспанії. У сучасній артилерії системи подачі палива і метальні заряди використовуються для досягнення різних дальностей стрільби, забезпечуючи високу гнучкість і ефективність.