ua en ru

РФ збільшила виробництво зброї для війни, але відклала іноземні контракти, - Британія

РФ збільшила виробництво зброї для війни, але відклала іноземні контракти, - Британія Фото: РФ збільшила виробництво зброї для війни проти України (Getty Images)

Росія збільшила виробництво зброї для війни проти України. При цьому російські виробники відклали контракти на продаж зброї ключовим міжнародним партнерам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Британії у Twitter (X).

У зведенні нагадали, що днями у Підмосков'ї відбулася виставка зброї "Армія-2024". Зазвичай захід приваблює російських та іноземних виробників оборонної продукції, але від початку повномасштабної війни РФ проти України міжнародна відвідуваність зменшилася.

У попередні роки ця подія проходила разом з російськими армійськими міжнародними іграми, які цього року знову були скасовані. Цього разу, як зазначає британська розвідка, виставка була зосереджена на залученні представників бізнесу з оборонної промисловості, а не на масову аудиторію.

Виставку відвідали російський диктатор Володимир Путін та міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов, який заявив, що війна в Україні - це "збройним конфліктом між Росією та колективним Заходом".

На виставці також були присутні представники з Білорусі, Ірану та Північної Кореї.

"Російські виробники зброї змушені збільшити виробництво, щоб підтримувати війну в Україні. Деякі іноземні контракти на продаж ключовим міжнародним партнерам були відкладені через необхідність забезпечувати російські сили", - йдеться у зведенні.