ua en ru

РФ запустила "Шахеди" по Україні: у яких областях попереджають про небезпеку

РФ запустила "Шахеди" по Україні: у яких областях попереджають про небезпеку Ілюстративне фото: Росія запустила по території України "Шахеди"(Віталій Носач, РБК-Україна)

У частині регіонів України ввечері суботи, 18 травня, було оголошено сигнал повітряної тривоги. Росіяни знову запустили безпілотники по типу "Шахед".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили та мапу повітряних тривог.

Як зазначили у Повітряних силах, росіяни запустили безпілотники відразу з двох напрямків - північного та південного.

"Дрони типу "Shahed" в Херсонській області, курс північно-західний. Дрони типу "Shahed" в Сумській області, курс західний/південно-західний", - сказано у повідомленні Повітряних сил.

Станом на 23:20 у вказаних областях, а також у Миколаївській області, вже оголошено сигнал повітряної тривоги.

Оновлено о 00:20.

За даними Повітряних сил, ворожі дрони було помічено на межі Сумської та Чернігівської області. Однак вони постійно змінюють курс.

Також декілька дронів в Буринському районі Сумської області, курс південно-західний. На межі Миколаївської та Кіровоградської областей, курс північний.

Безпілотники зафіксовано в Очаківському районі Миколаївської області, курс північно-західний, та з Херсонської області - курсом на Миколаївську.

Оновлено о 01:05.

Як повідомляють Повітряні сили, дрони рухаються з Кіровоградської області у Вінницьку. Також декілька нових груп помічено на межі Сумської області, через південну частину Чернігівщини - курс руху південно-західний.

Ворожі "Шахеди" зафіксовано і в районі Нікополя Дніпропетровської області, курс північний.

Оновлено о 01:50.

Сигнал повітряної тривоги через атаку безпілотників було оголошено у Київській та Житомирській областях.

Жителів областей де оголошено тривогу просять зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.

Де оголошено тривогу


РФ запустила "Шахеди" по Україні: у яких областях попереджають про небезпеку

Повітряні атаки РФ

З початком весни Росія посилила свої обстріли по території України - це пов'язано з тим, що через затримку озброєння від західних партнерів українське ППО було виснажено.

Своєю чергою це призвело до влучань РФ по інфраструктурі України та руйнуванню майже 80% енергетичних об'єктів.

Зокрема, під час останніх атак РФ, фіксувались вибухи у Харкові, який наразі найбільше потерпає від обстрілів, та Одесі.

Під час останньої атаки росіян вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України було збито усі 13 "Шахедів".