ua en ru

РФ відправляє на український кордон досить професійні ДРГ, - речник ОТУ "Сіверськ"

РФ відправляє на український кордон досить професійні ДРГ, - речник ОТУ "Сіверськ" Фото: проти ворожих ДРГ застосовують тактичні прийоми (Getty Images)
Автор: Едуард Ткач

Російська Федерація відправляє на кордон із Україною досить професійні диверсійно-розвідувальні групи. Проти них використовуються тактичні прийоми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера Оперативно-тактичного угруповання військ "Північ" Вадима Мисника, яку він озвучив в ефірі телемарафону.

"Наша розвідка відслідковує дії сил, що знаходяться по той бік кордону. І, звичайно, весь час — і торік, і цього року, і взимку, і навесні — тут працюють професійні диверсанти саме з боку РФ. Не потрібно недооцінювати ворога. ", - сказав прес-секретар ОТУ "Сєвєрськ".

Також за словами Мисника, ЗСУ застосовують певні тактичні прийоми, щоб навіть на підході до кордону була можливість виявляти у знищенні ДРГ.

У відповідь на питання про кадировців у складі ДРГ спікер зазначив, що у них немає інформації про ДРГ або розвідників з боку Росії. Як правило, найбільше кадировці виконують завдання як загороджувальні загони. І як показує досвід, у штурмових чи розвідгрупах їх не дуже активно застосовували.