ua en ru

РФ вдарила по цивільній інфраструктурі у Бахмачі Чернігівської області

РФ вдарила по цивільній інфраструктурі у Бахмачі Чернігівської області Фото: війська РФ завдали ударів по місту Бахмач Чернігівської області (Getty Images)

Російські загарбники у ніч проти 13 серпня завдали ударів по місту Бахмач Чернігівської області. Ворог влучив по цивільній інфраструктурі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслава Чауса.

"Знов ворог б'є по цивільній інфраструктурі області. Бахмач", - написав чиновник у своєму у Telegram о 00.02.

Глава Чернігівської ОВА додав, що Росія є терористом.

Зауважимо, повідомлення про удар по Бахмачу з'явилося на тлі оголошеної в області повітряної тривоги. Перед тим у командування Повітряних сил ЗСУ інформували про фіксацію ударних безпілотників типу "Шахед" у небі над регіоном.

Оновлено о 02:55

Пізніше керівник ОВА розповів, що Чернігівську область атакували "Шахеди". За словами Чауса, про постраждалих дані не надходили.

"Мали кілька атак ворожих безпілотників. Цивільна інфраструктура. Попередньо без постраждалих. Відповідні служби усувають наслідки", - розповів чиновник.

Повітряна атака

Раніше повідомлялося, що увечері у понеділок, 12 серпня, був зафіксований запуск російськими окупантами дронів-камікадзе типу "Шахед" для чергової повітряної атаки по території України.

Спочатку загроза через ударні безпілотники ворога оголошувалася для півдня України, а пізніше - і для півночі.

Зокрема, за даними військових станом на 00.21, ворожі безпілотники у Чернігівській та Сумській області постійно маневрують та змінюють напрямок руху.