ua en ru

РФ цієї ночі запустила по Україні балістичні ракети та "Шахеди": як відпрацювала ППО

РФ цієї ночі запустила по Україні балістичні ракети та "Шахеди": як відпрацювала ППО Фото: мобільна вогнева група ЗСУ (Віталій Носач, РБК-Україна)

Російські окупанти для чергової повітряної атаки по території України застосували у ніч проти 6 червня дві балістичні ракети та 18 ударних безпілотників типу "Шахед". Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ майже усі дрони-камікадзе були збиті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколу Олещука.

Зазначається, що противник цієї ночі запускав дрони-камікадзе по Україні із районів Приморсько-Ахтарська у РФ та мису Чауда в окупованому Криму.

А балістичними ракетами "Іскандер-М" ворог бив по Дніпропетровській області з району російського Таганрога.

Робота ППО

"Відбивали повітряний напад противника мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська, винищувальна авіація та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил", - розповів Олещук.

Генерал зазначив, що в результаті протиповітряного бою було збито 17 ударних безпілотників окупантів, які "мінусували" на території чотирьох областей, а саме:

  • у Миколаївській,
  • Херсонській,
  • Запорізькій,
  • Хмельницькій областях.

РФ цієї ночі запустила по Україні балістичні ракети та "Шахеди": як відпрацювала ППО

Додамо, у Військово-Морських силах ЗСУ зазначили, що два з цих збитих "Шахедів" цієї ночі - на рахунку військовослужбовців ВМС.

РФ цієї ночі запустила по Україні балістичні ракети та "Шахеди": як відпрацювала ППО

Нічна повітряна атака

Нагадаємо, 5 червня ввечері російські загарбники знову запустили дрони-камікадзе типу "Шахед" для чергової повітряної атаки по Україні. В низці областей України була оголошена повітряна тривога. Спочатку сигнали зазвучали на півдні країни, а пізніше, вже вночі 6 червня - в центральних регіонах, на заході та на сході.

Також повідомлялося про вибух в районі міста Запоріжжя.

Крім того, вночі у командуванні Повітряних сил попереджали про загрозу застосування противником балістичного озброєння.