ua en ru

У РФ розповіли про ще одну "атаку БПЛА", вже на окупований Крим

У РФ розповіли про ще одну "атаку БПЛА", вже на окупований Крим Фото: російські військові (Getty Images)

У тимчасово окупованому Росією українському Криму вночі 30 липня лунали вибухи через роботу протиповітряної оборони по нібито десятках БПЛА.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони РФ.

Вже традиційно у російському військовому відомстві говорять про "припинення спроби" атаки дронів, яку приписують Україні.

Стверджується, що це були 25 БПЛА літакового типу.

"16 українських БпЛА знищено вогнем засобів ППО. Ще 9 українських безпілотників нейтралізовані засобами радіоелектронної боротьби та, не досягнувши цілі, зазнали краху в акваторії Чорного моря та в районі мису Тарханкут", - розповіли в Міноборони РФ.

Також у міністерстві додали, що постраждалих та руйнувань немає.

До слова, раніше сьогодні в цьому відомстві пояснювали вибухи в Москві та Підмосков'ї також нібито атакою українських дронів, що сталася рано-вранці.

Вибухи у Криму

У тимчасово підконтрольному російським окупантам Криму останнім часом значно побільшало вибухів. Вони зазвичай відбуваються на військових об'єктах загарбників, складах боєприпасів, об'єктах логістики тощо.

Так, 22 червня поблизу Чонгара на кордоні Херсонської області та Криму пролунали вибухи. Пізніше стало відомо про пошкодження Чонгарських мостів. Російські окупанти одразу заявили про те, що наші військові нібито завдали удару далекобійними ракетами Storm Shadow.

Нещодавно у Генштабі ЗСУ підтвердили, що військові застосували британські ракети Storm Shadow для удару по мостах в районі Чонгару.

А ввечері 29 липня в ЗСУ також заявили, що завдали ще одного удару по мосту в Чонгарі, який сполучає материкову територію України з окупованим Кримом.

Нагадаємо, вранці 24 липня в селищі Веселе пролунали вибухи на військовому аеродромі та складі боєприпасів. У РФ заявили про нібито "атаку безпілотників".

Окупаційна "влада" Криму також оголосила евакуацію населення в радіусі 5 км від місця вибухів у Джанкойському районі. Партизани повідомили, що у Криму могла бути знищена партія ракет "Онікс".