ua en ru

РФ пригнала до Криму напівзнищений "Оленегорский горняк": у ВМС назвали причину

РФ пригнала до Криму напівзнищений "Оленегорский горняк": у ВМС назвали причину Фото: ВМС ЗСУ пояснили причини прибуття підбитого корабля РФ Оленегорский горняк до берегів Криму (commons.wikimedia.org/User:Kora27)

Російські окупанти перекинули в Севастополь великий десантний корабель. Втім, наразі він небоєздатний.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Військово-морських сил Збройних сил України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

Як повідомив Плетенчук, великий десантний корабель, який росіяни пригнали в Севастополь, - це вже відомий "Оленегорский горняк".

Коментуючи учорашню інформацію від партизанського руху українців і кримських татар "Атеш", речник ВМС ЗСУ зауважив, що наразі є підтверджена інформація про те, що судно наразі перебуває у Севастопольській бухті.

Втім, після отриманих пошкоджень, судно перебуває у ремонті та кваліфіковане як небоєздатне.

"Скоріш за все, саме з цією метою, з Новоросійську його туди притягнули. Тому очікувати від нього якихось чергових подвигів не варто", - сказав Плетенчук.

Коментуючи можливість подальшого ремонту та виведення у бойовий стан корабля, речник військово-морських сил допустив, що такий сценарій можливий. Однак після значних отриманих ушкоджень у найближчій перспективі це все ж неможливо.

РФ пригнала до Криму напівзнищений "Оленегорский горняк": у ВМС назвали причинуФото: підбитий корабель ВМФ РФ "Оленогорский горняк" (commons.wikimedia.org/User:Kora27)