ua en ru

РФ намагається відволікти світ від Глобального саміту миру, - США в ООН

РФ намагається відволікти світ від Глобального саміту миру, - США в ООН Фото: Росія хоче використати Радбез ООН, аби відвернути увагу від Саміту миру щодо України (Getty Images)

Російська Федерація намагається через скликання засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй відвернути увагу інших держав від Глобального саміту миру, проведення якого розпочнеться 15 червня у Швейцарії.

Про це заявив заступник постійного представника Сполучених Штатів Америки при ООН Роберт Вуд, передає РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання.

За словами американського дипломата, такими намірами Кремля і можна пояснити скликання країною-агресором Радбезу ООН на 14 червня - саме напередодні мирного саміту щодо України.

Вуд назвав це "прозорою спробою" з боку Росії не тільки "відволікти" світ, а також і намаганням перекласти вину за війну і "те, що відбувається в Україні, на кого завгодно, проте тільки не себе"

Представник Штатів в ООН також зазначив, що Москва бажає, аби світова спільнота повірила, що досягти миру нібито заважає саме те, що Україна захищає власний суверенітет і територіальну цілісність від широкомасштабної військової агресії РФ.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Раніше повідомлялося, що 15-16 червня у Швейцарії відбудеться саміт миру, на якому розглядатимуть українську формулу миру. Вона має наблизити завершення війни РФ проти України на справедливих умовах.

Напередодні заходу, 14 червня, в МЗС Швейцарії оприлюднили перелік держав та організацій, представники яких відвідають саміт. Це - 92 країни.

Про те, чого прагне на саміті Україна - в матеріалі "Помірний успіх. Що Україна хоче отримати від Саміту миру". А про те, що таке "формула миру" Зеленського та що вона передбачає - читайте у матеріалі РБК-Україна.