ua en ru

РФ за допомогою ШІ створює телесюжети про нібито відключення світла в Україні, - ДТЕК

РФ за допомогою ШІ створює телесюжети про нібито відключення світла в Україні, - ДТЕК Фото: РФ за допомогою ШІ створює телесюжети про нібито відключення світла в Україні (Getty Images)

Російські пропагандисти за допомогою штучного інтелекту (ШІ) створюють десятки різних псевдо телевізійних сюжетів нібито від українських телеканалів та поширюють їх в соцмережах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДТЕК.

У псевдо сюжетах йдеться про те, що по всій Україні вже нібито запроваджені графіки відключень світла.

"Це інформаційна атака окупантів. Мета ворога - дезінформувати українців, маніпулювати суспільною свідомістю і сіяти паніку. В жодному разі не довіряйте фейковим сюжетам і не поширюйте їх. Саме на це і сподівається ворог.", - зазначили в ДТЕК.

Там нагадали, що офіційна підтверджена інформація - тільки на офіційних сторінках енергетичних компаній і органів державної влади.

Як повідомили в ДТЕК, наразі в Україні контрольована та стабільна ситуація з електропостачанням.

РФ за допомогою ШІ створює телесюжети про нібито відключення світла в Україні, - ДТЕКФото: РФ за допомогою ШІ створює телесюжети про нібито відключення світла в Україні (t.me/dtek_ua)

Відключення світла в Україні

Нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що у разі ударів російських окупантів по енергооб'єктах цього осінньо-зимового періоду в країні можливі відключення світла. Однак такі "блекаути" не будуть тривалими.

Детальніше про ризики відключень світла через нові масовані удари окупантів по енергосистемі - читайте в матеріалі РБК-Україна "Що чекає на Україну восени та взимку? Три сценарії розвитку ситуації в енергосистемі".