ua en ru

РФ била з авіації, мінометів і артилерії. В Сумській області нарахували 52 "прильоти"

РФ била з авіації, мінометів і артилерії. В Сумській області нарахували 52 "прильоти" Фото: в Сумській області нарахували 52 "прильоти" (GettyImages)

Російські війська вночі та зранку десять разів обстріляли прикордоння Сумської області. Ворог атакував з літаків, мінометів та артилерії, зафіксовано 52 "прильоти".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сумської ОВА.

Зокрема, під обстрілом опинилися такі громади: Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Есманьська, Шалигинська, Глухівська та Свеська територіальні громади:

  • Глухівська: з території РФ з літака здійснено запуск 2 ракет по населених пунктах громади. Інформація про втрати та пошкодження цивільної інфраструктури встановлюється.
  • Шалигинська: з території РФ з літака здійснено запуск 2 ракет. Інформація про втрати та пошкодження цивільної інфраструктури встановлюється.
  • Зноб-Новгородська: росіяни стріляли з АГС (станковий автоматичний гранатомет) - 10 пострілів, та міномету - 6 "прильотів".
  • Середино-Будська: зафіксовано 4 прильоти з артилерії. Крім того, о 04:00 з території РФ здійснено авіаудар по с. Чернацьке. Внаслідок чого пошкоджено приміщення Чернацького ліцею та 2 житлові будинки. Близько 7 ранку був обстріл РСЗВ - 18 "прильотів".
  • Есманська: 57 мін скинув ворог на територію громади.
  • Свеська: було 2 "прильоти" з міномета.

Нагадаємо, що російські війська сьогодні з артилерії обстріляли село Липці в Харківській області. Ворог влучив у житлову забудову.

Додамо, що сьогодні вночі війська РФ обстріляли Миколаїв ракетами "Калібр". Відомо щонайменше про одного загиблого та 23 поранених, серед яких дитина.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.