ua en ru

Ракетна атака - ось справжній виступ Росії на G20: Зеленський хоче швидкої реакції на удар по Польщі

Ракетна атака - ось справжній виступ Росії на G20: Зеленський хоче швидкої реакції на удар по Польщі Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)

До швидкої реакції на удар російської армії територією Польщі закликав президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Офісу президента .

Глава держави нагадав про обговорення шляхів закінчення війни напередодні, після яких армія РФ випустила понад 100 ракет по Україні. На його думку, спалені житлові будинки, зруйновані електростанції та проблеми з теплом, світлом та інтернетом закріпили за Росією статус держави-терориста.

"На жаль, є людські жертви. При чому не тільки в Україні, російські ракети вчора вдарили по території сусідньої Польщі. Має бути швидка реакція, ця ракетна атака – ось справжній виступ Росії на "двадцятці", тому коли я говорю G19, я не помиляюсь, бо Росія – терорист, і ми від цього захищаємося, така реальність", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, по території Польщі було завдано ракетного удару, що призвів до людських жертів. Згодом у польському МЗС підтвердили, що ракета була російською та викликали посла РФ із вимогами надати пояснення.

Тим часом у Сполучених Штатах нібито припускають, що в Польщі могла впасти ракета української системи ППО. Агентство AP посилається на анонімних посадовців, які "не мали права обговорювати це питання публічно".