ua en ru

ПВК "Вагнера" змушує мобілізованих росіян підписувати контракти з ними, - ISW

ПВК "Вагнера" змушує мобілізованих росіян підписувати контракти з ними, - ISW Фото: група "Вагнера" змушує мобілізованих росіян підписувати з ними контракти (GettyImages)

Приватна військова компанія "Вагнера" може змушувати мобілізованих росіян підписувати з ними контракти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що раніше російські джерела стверджували, що 100 мобілізованих в Луганській області зникли безвісти після того, як відмовились підписати контракт з "вагнерівцями". Опубліковані пізніше кадри з геолокацією показують, як бойовики Пригожина затримують мобілізованих в Кадіївці, перед тим як доставити їх на підготовку.

"Міністерство оборони (МО) Росії може дозволити мобілізованому персоналу виконувати свої службові обов'язки, підписавши контракти з групою "Вагнера", хоча статус мобілізованого персоналу, спочатку закріпленого за звичайними російськими частинами, які підписали контракти з "Вагнером", незрозумілий", - зазначають аналітики.

Ключові висновки

  • Російське військове командування, схоже, дедалі більше перекладає відповідальність за наступальні операції в Україні на російські повітрянодесантні війська (ВДВ).
  • Звістка про повторне призначення Михайла Теплинського припускає, що Міноборони Росії прагне більш тісної співпраці з групою "Вагнера", щоб завершити захоплення Бахмута, незважаючи на очевидну напруженість між Пригожіним та традиційним істеблішментом Міноборони.
  • Російські військові блогери скористалися можливістю очорнити мера Санкт-Петербурга Олександра Беглова таким чином, що вказує на те, що антибіглівська кампанія власника групи "Вагнера" Євгена Пригожина проникла до російського ультранаціоналістичного інформаційного простору.
  • Група "Вагнера" повернула 130 українських військовополонених 16 квітня, що дозволяє припустити, що бойовики могли брати участь в обміні незалежно від Міністерства оборони Росії.
  • Група "Вагнера" може намагатись змусити мобілізований російський персонал підписати контракти з ними, можливо, у спробі компенсувати свої втрати.
  • Російські війська провели обмежені наземні атаки на південь від Кремінної.
  • Російські сили продовжували наземні атаки в районі Бахмута та вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.
  • Повідомляється, що російські сили посилили артилерійські обстріли на півдні України.
  • Російський мобілізований персонал продовжує публікувати публічні скарги на жорстоке поводження з російськими командирами.
  • Російське джерело заявило, що група "Вагнера" причетна до вивезення українських дітей із Бахмута.