ua en ru

Путін уникатиме теми війни в Україні в президентській кампанії 2024 року, - ISW

Путін уникатиме теми війни в Україні в президентській кампанії 2024 року, - ISW Фото: російський диктатор Володимир Путін (GettyImages)

Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, уникатиме теми війни в Україні під час своєї президенстської кампанії 2024 року. Натомість, він зосередиться на нібито "стабільності" в Росії та критиці Заходу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики, посилаючись на російське опозиційне ЗМІ повідомили, що за словами двох джерел в Адміністрації президента РФ, президентська кампанія Путіна має на меті представити його як лідера, який зробив Росію "острівцем спокою".

Джерела стверджували, що рейтинги Путіна зростають після виступів, у яких він критикує Захід, і що російська державна пропаганда сприятиме цьому, дедалі частіше публікуючи історії про "труднощі" в західних країнах і нібито нездатність США підтримати Україну та Ізраїль одночасно.

Джерело також повідомило, що кампанія акцентуватиме увагу на війні в Україні лише за умови "дуже серйозного російського успіху" на фронті. Повідомляється, що Путін готується оголосити про свою передвиборчу кампанію цього місяця.

Аналітики зазначили, що до цього Путін вже применшував російські наступальні зусилля під Авдіївкою, називаючи це "активною обороною", що відповідає вищесказаному.

Повідомляється, що підтримувана Кремлем партія "Єдина Росія" також усвідомила, що використання війни в Україні у своїх виборчих кампаніях напередодні виборів до Держдуми у вересні 2023 року було неефективним і контрпродуктивним.

"Однак занепокоєння в Кремлі та "Єдиній Росії" щодо внутрішньої підтримки війни не є ознакою того, що вони стикаються з законною загрозою на майбутніх президентських виборах. Ця підготовка кампанії, якщо вона відбудеться, подвоїть відмову Путіна мобілізувати російське суспільство на воєнний стан і може збільшити інформаційні витрати, необхідні для підтримки довгострокових військових зусиль в Україні", - зазначили аналітики.

Наступні вибори президента РФ

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путіна переоберуть на наступний термін з результатом понад 90% голосів.

А пізніше Reuters повідомили, що Путін вирішив балотуватися на березневих президентських виборах - це дозволить йому залишатися при владі як мінімум до 2030 року.

Джерела, які поговорили з Reuters на умовах анонімності, повідомили, що новини про рішення Путіна вже просочилися і що радники зараз готуються до передвиборчої кампанії та виборів Путіна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.