ua en ru

Провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників: які умови

Провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників: які умови Фото: Провайдерам та мобільним операторам дозволили бронювати працівників (Getty Images)

Великі інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників. Сьогодні, 16 серпня, уряд підтримав зміни до постанови.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Міністерства цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Міністр наголосив, що аварійні бригади провайдерів та операторів відновлюють телеком-інфраструктуру, щоб попри знеструмлення й обстріли в українців був звʼязок та інтернет.

Компанії зможуть забронювати працівників бригад, щоб люди й надалі могли залишатися на звʼязку. Детальні вимоги до компаній міністр представив у вигляді інфографіки:

Провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників: які умовиКлючові умови для бронювання працівників:

  • в компаній має бути статус критично важливого підприємства
  • вона повинна виконувати вимоги НЦУ.

"Президент поставив завдання стабілізувати мобільний звʼязок та інтернет під час знеструмлень, рішення про бронювання працівників - один із необхідних кроків. Знеструмлення не повинні впливати на базові життєві потреби людей", - пояснив Федоров.