ua en ru

"Прометей" драмою з камбеком перервав серію невдач у баскетбольному Єврокубку

"Прометей" драмою з камбеком перервав серію невдач у баскетбольному Єврокубку Фото: Маркус Кін набрав 12 пунктів у Любляні (t.me/bc_prometey)

Слобожанський "Прометей" здобув непросту перемогу над "Цедевітою Олімпією" з Любляни в черговому турі групового етапу Єврокубка 2023/24.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Єврокубок, груповий етап, 4-й тур

"Цедевіта Олімпія" – "Прометей" – 83:90 (26:18, 19:29, 20:25, 18:18)

Після рівного дебюту зустрічі словенські "дракони" поступово почали грати першим номером. Підопічні Ронена Гінзбурга намагалися пручатися, але на піку переваги господарів відставали на 7 очок. Лише в кінцівці дефіцит вдалося скоротити до -4.

Реваншувалися слобожанці в другій чверті. Спершу, однак, "Цедевіта Олімпія" довела власну перевагу до двозначних цифр. Проте, коли запахло смаженим, "Прометей" перейшов до рішучих дій. Такий підхід дозволив "титанам" ліквідувати все відставання і навіть мінімально повести перед великою перервою (47:45).

Тенденція продовжилася в третій 10-хвилинці. Команда Гінзбурга методично намагалася створити серйозний гандикап перед словенцями. Утім, замість пікових 12-ти пунктів довелося виходити на фінальну чверть з +7. Це породило проблеми. "Цедевіта Олімпія" швидко скоротила відрив до мінімуму та була близька до того, щоб перехопити ініціативу.

Проте, вдала гра по обидва боки майданчика оборонця "Прометея" Ткаченка зберегла "титанам" лідерство. Слобожанці надалі не підпускали "драконів" на небезпечну відстань і таки здобули першу перемогу в останніх трьох турах. Найрезультативнішим у поєдинку став форвард "Прометея" Рональд Марч (20 очок, 6 підбирань).