ua en ru

Прогнози незмінні. Чи повернеться Україна до світла за графіками через сьогоднішню атаку РФ

Прогнози незмінні. Чи повернеться Україна до світла за графіками через сьогоднішню атаку РФ Фото: експерт спрогнозував, чи повернеться Україна до світла за графіками через сьогоднішню атаку РФ (Getty Images)

Результати обстрілів енергетичних об'єктів України 26 серпня не дають підстав для істотних збільшень ризиків відключень електроенергії в найближчі місяці.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив директор центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"Прогнози на вересень-жовтень залишаються незмінними: після відновлення роботи всіх систем графіки стабілізаційних відключень якщо і збережуться, то у вигляді однієї-двох черг у вечірні години", - сказав Рябцев.

Він зазначив, що всі руйнування, які сталися в Україні внаслідок обстрілів, не можуть зупинити енергосистему України.

"Ці пошкодження буде ліквідовано і пошкоджене обладнання запрацює найближчими днями. Енергетики знають, що робити в таких випадках. Це не перші удари по енергетичних об'єктах. З огляду на наявність досвіду в енергетиків, зараз усі роботи проводяться за певними методиками. І навіть ті відключення, які відбувалися в Україні, були, в основному, превентивними", - розповів експерт.

Він пояснив, що превентивні відключення необхідні, щоб знизити рівень пошкоджень, оскільки руйнування під час роботи можуть бути більш значними.

"Одна справа, якщо прилітає в трансформатор під напругою, і зовсім інша - якщо він у цей час не працює", - зазначив Рябцев.