ua en ru

"Припинено спробу". Після вибухів у Москві Міноборони РФ заявило про відбиття атаки БПЛА

"Припинено спробу". Після вибухів у Москві Міноборони РФ заявило про відбиття атаки БПЛА Фото: у Міноборони РФ висловилися про атаку дронів на Москву (Getty Images)

Вибухи в Москві та Підмосков'ї рано-вранці 30 липня в Міністерстві оборони Росії пояснюють відбиттям атаки дронів, в якій звинувачують Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міноборони РФ.

У російському військовому відомстві також говорять про три безпілотники та роботу систем протиповітряної оборони.

У заяві йдеться, що цього ранку "припинено спробу терористичної атаки" України БПЛА по об'єктах у місті Москві.

Один дрон було знищено у повітрі засобами ППО над територією Одінцовського району Московської області.

Ще два БПЛА - пригнічені засобами радіоелектронної боротьби, після чого вони втратили керування та зазнали краху на території комплексу "Москва-Сіті".

Вибухи в Москві та Підмосков'ї 30 липня через БПЛА

Нагадаємо, що рано вранці в неділю, 30 липня, у Москві та Підмосков'ї пролунали вибухи через невідомі дрони. Мер столиці РФ Сергій Собянін звинуватив Україну в атаці БПЛА. Внаслідок одного з вибухів є один постраждалий.

Через події на кілька годин закривали аеропорт "Внуково". Також у Москві обмежували рух на деяких вулицях.

Як стверджують росЗМІ, у вежі "Москва-Сіті" розміщені відразу 3 представництва російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Мінкомзв'язку. Причому в мережі також були опубліковані кадри документації Мінкомзв'язку РФ, яку вибухова хвиля виносила з офісу.

Атаки безпілотників на Москву

Зазначимо, що в РФ останнім часом почастішали заяви про безпілотники, які атакують, зокрема, Москву. Нагадаємо, що в ніч проти 28 липня в Росії заявляли, що "ворожий безпілотник" нібито намагався атакувати один з об'єктів у Москві, та був знищений силами Міноборони РФ.

Перед цим, вранці 24 липня, Москву атакували два безпілотники. Один із них поцілив у бізнес-центр, де знаходиться магазин "Леруа Мерлен", а інший впав неподалік будівлі Міноборони РФ і штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.

Тоді в Міноборони РФ встигли відзвітувати, що нібито "перехопило два дрони". Там також звинуватили в атаці українську сторону.

При цьому джерела РБК-Україна повідомляли, що атака дронів на Москву 24 липня була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України.