ua en ru

Примусову евакуацію сімей із дітьми готують у 10 населених пунктах Куп'янського району

Примусову евакуацію сімей із дітьми готують у 10 населених пунктах Куп'янського району Фото: Олег Синєгубов (facebook com synegubov official)

У Куп'янському районі готуються до примусової евакуації родин із дітьми в 10 населених пунктах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"На сьогодні з Купʼянського напрямку евакуйовали понад тисячу людей, з них 240 дітей. Більше 2 тисяч осіб виїхали самостійно", - йдеться у заяві.

За його словами, ворог продовжує обстріли цивільного населення прифронтових громад Харківської області. Унаслідок російського терору гинуть і отримують поранення мирні жителі, зокрема діти.

"Для збереження життя і здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій", - сказав Синєгубов.

У Куп'янському районі посилять евакуацію

Очільник області уточнив, що готується ухвалення рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад.

Там перебуває 275 дітей. Діти можуть бути евакуйовані обов'язково щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном.

Також влада харківської області рекомендує евакуюватися цивільному населенню, насамперед сім'ям із дітьми, з Борівської громади. На сьогодні там проживає 8900 осіб, серед них - 844 дітей.

Евакуація у Харківській області

Варто зазначити, що Куп'янськ та район були звільнені українськими захисниками восени минулого року. Проте окупанти майже щоденно обстрілюють деокуповані території.

У серпні Синєгубов повідомив, що у Куп'янському районі Харківської області місцева влада оголосила примусову евакуацію дітей із населених пунктів, розташованих поблизу зони бойових дій.