ua en ru

Примус та заборона в'їзду. В Херсонській області змінили підхід до евакуації

Примус та заборона в'їзду. В Херсонській області змінили підхід до евакуації Ілюстративне фото: евакуація дітей (Getty Images)

Для цивільних закрили в'їзд у 23 населені пункти Херсонської області, у яких оголошено примусову евакуацію дітей.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявила віцепрем’єр-міністр - міністер з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

"Після евакуації з дітьми назад повернутись не можна буде до того часу, поки відповідну інформацію не оприлюднить обласна військова адміністрація. Сили безпеки та оборони будуть інформувати людей щодо можливості повернення", - заявила Верещук.

Вона зауважила, що під обов'язкову евакуацію підпадають всі діти, які не досягли 18 років. Діти можуть евакуюватися як у супроводі одного з батьків, так і цілою родиною.

А ось за словами начальника управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА, який також виступав в ефірі телемарафону, наразі дітей з області евакуйовано не багато.

"Сьогодні також вивозили дітей, але небагато. Зараз правоохоронці будуть проводити роботу уже виходячи з нового рішення про те, що можна використовувати примус. До кінця тижня будемо мати інші результати", - сказав він.

За його словами, з області збираються евакуювати 802 дитини. Однак їх родини до останнього не хочуть залишати домівки та садиби.

Евакуація дітей

Російські окупанти щодня обстрілюють населені пункти України. Від атак страждають як прифронтові міста та села регіону, так і ті, що знаходяться у відносному тилу.

Нагадаємо у вересні влада Херсонської області оголосила евакуацію для сімей із дітьми з прифронтових населених пунктів Херсонської області.

Крім того, в Донецькій ОВА повідомляли, що 388 дітей в області потребують примусової евакуації.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.