ua en ru

Приморський край РФ залишився без світла: що відомо

Приморський край РФ залишився без світла: що відомо Фото: Приморський край РФ залишився без світла (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Приморському краї Росії спостерігають проблеми зі світлом. Низка міст знеструмлена, фіксують проблеми зі зв'язком та у роботі електронних мереж.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

Низка російських ЗМІ та Telegram-каналів повідомили, що Приморський край залишився без світла у п'ятницю, 16 серпня. Електроенергія зникла у Владивостоці, Надєждінську, Фокіно, Знахідці, Артемі, Барабаші, Уссурійську та інших районах.

В уряді російського регіону заявили, що нібито було відключення на мережах далекосхідної розподільної мережевої компанії і, мовляв, йде відновлення.

"Вибуху та НП зовнішнього характеру на місці немає, розрахунковий час усунення проблеми - приблизно година", - писали російські державні ЗМІ.

Причиною знеструмлення Приморського краю називають нібито технологічні порушення роботи Приморської районної електростанції.

Місцеві жителі скаржаться не тільки на відсутність світла, але й на проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. У Владивостоці, до прикладу, також зупинилися електрички, не працюють банкомати та світлофори.