ua en ru

За прикладом України: Латвія дозволила мобілізувати в армію іноземних добровольців

За прикладом України: Латвія дозволила мобілізувати в армію іноземних добровольців Ілюстративне фото: Латвія дозволила мобілізувати в армію іноземних добровольців (Getty Images)

Уряд Латвії остаточно ухвалив поправки до закону про військову службу. Вони дозволять громадянам іноземних країн служити в латвійській армії в разі мобілізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Згідно з новими правилами, у разі часткової або загальної мобілізації в Латвії до її збройних сил можуть добровольцями приєднатися громадяни держав-членів Європейського Союзу, НАТО, Європейської асоціації вільної торгівлі та громадяни Австралії, Бразилії, Нової Зеландії та України.

Раніше це було заборонено.

У правках вказано, що іноземець, який прагне служити в армії Латвії, не повинен бути штатним або позаштатним співробітником закордонної служби безпеки, розвідки або контррозвідки, агентом, резидентом або власником конспіративної квартири.

"Досвід України показує, що у збройних силах можуть ефективно воювати і громадяни інших країн, зазначили в міністерстві оборони", - пише видання.