ua en ru

Придністров'я попросило РФ збільшити кількість миротворців через "загрозу терактів"

Придністров'я попросило РФ збільшити кількість миротворців через "загрозу терактів" Ілюстративне фото: Придністров'я попросило РФ збільшити кількість миротворців через "загрозу терактів" (росЗМІ)

Невизнане Придністров'я попросило Росію збільшити кількість миротворців через погіршення ризиків безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на так званого голову представництва Придністров'я у Москві Леоніда Манакова в інтерв'ю "РИА Новости" .

За його словами, наразі кількість миротворців у зоні безпеки не перевищує 450. При цьому штат, встановлений документами Об'єднаної контрольної комісії, має 3100 осіб.

Манаков заявив, що Придністров'я вже не раз просило про збільшення чисельності російських миротворців, у тому числі за рахунок набору військових із числа росіян, які постійно проживають у Придністров'ї.

"Тому така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози, і при цьому юридично обґрунтована документами, ухваленими в рамках діяльності ОКК", - заявив він.

Нагадаємо, на початку березня так звана "влада" Придністров'я звинуватила СБУ в планах організувати теракт. У Молдові припустили, що такі вкидання могли виявитися частиною плану РФ щодо дестабілізації в країні.

При цьому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ЗСУ не вживатимуть жодних ініціативних дій щодо Придністров'я.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.