ua en ru

Президент Чехії заявив про відсутність стратегічного прориву Росії на полі бою в Україні

Президент Чехії заявив про відсутність стратегічного прориву Росії на полі бою в Україні Фото: президент Чехії Петр Павел (GettyImages)

Росія не жодних має ознак стратегічного прориву на полі бою в Україні, через що у неї відсутній будь-який стимул для того, щоб сісти за стіл переговорів.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Radio Prague International.

Як зазначив Павел, пропозиції РФ щодо припинення війні досі були ультимативними та передбачали безумовну капітуляцію України, а не міцну основу для мирних переговорів.

Чеський лідер зазначив, що Росія й надалі намагатиметься досягнути територіальних успіхів в Україні. Водночас він зауважив, що важливо підтримувати Україну настільки, щоб РФ зрозуміла, що єдиний спосіб покласти край конфлікту - це переговори, а не подальше продовження бойових дій.

"Росія не досягла якихось значних територіальних успіхів, і жодних ознак стратегічного прориву з її боку не передбачається, але у неї більше ресурсів, аніж в України", - наголосив чеський президент.

Павел додав, що своїм відношенням, героїзмом військових та цивільних Україна доводить, що у неї є рішучість і шанс захистити себе.