ua en ru

Прем'єр Індії під час зустрічі з Путіним зробив заяву щодо України

Прем'єр Індії під час зустрічі з Путіним зробив заяву щодо України Фото: прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді (Getty Images)

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який перебуває з дводенним офіційним візитом у Росії, виступив із прямим закликом припинити війну в Україні.

Про це він заявив під час неформальної зустрічі з главою Кремля Володимиром Путіним, пише РБК-Україна з посиланням на NDTV.

За його словми, неможливо знайти рішення на полі бою.

"Індія завжди закликала поважати Статут ООН, включаючи територіальну цілісність і суверенітет. Немає рішення на полі бою. Діалог і дипломатія - це шлях вперед", - сказав Моді.

До того ж Моді, який не засудив вторгнення Росії, як пише Sky News, сказав главі Кремля, що смерть невинних дітей під час війни "дуже болюча".

Крім того, прем’єр-міністр висловив занепокоєння з приводу громадян Індії, яких "недобросовісні турагенти обманом змусили приєднатися до російської армії".

Джерела повідомили, що Росія зобов'язалася репатріювати всіх постраждалих.

Реакція Зеленського

На візит Моді до Москви вже відреагував президент України Володимир Зеленський.

"Це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях - бачити, як у такий день лідер найбільшої у світі демократії обіймає найкривавішого злочинця у світі", - написав президент у Twitter.