ua en ru

У Повітряних силах заявили про загрозу "Шахедів" з півночі: де можлива атака

У Повітряних силах заявили про загрозу "Шахедів" з півночі: де можлива атака Фото: у кількох обстях України оголошена тривога через ворожі дрони (Getty Images)

В кількох областях України оголосили повітряну тривогу пізно ввечері, 3 червня. Причиною є чергова атака російських загарбників із застосуванням ударних безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Так, дрони-камікадзе противника були зафіксовані на північному напрямку.

О 23:26 військові попередили про загрозу ударних БПЛА для Сумської та Чернігівської областей.

Згодом стало відомо, що ворожі повітряні цілі прямують у бік Конотопа.

"БпЛА на Сумщині в напрямку Конотопа", - йдеться в оголошенні Повітряних сил о пів на дванадцяту ночі.

Пізніше військові повідомили, що в Сумську область заходить нова група "Шахедів". Ударні безпілотники були запущені окупантами з російської Курської області.

У Повітряних силах додали, що ворожі дрони фіксуються в східній частині Чернігівської області, курс - західний.

Пізніше повітряна тривога розширилася й на Київську область.

О пів на першу ночі військові заявили, що фіксується рух ще груп дронів-камікадзе, що прямують з російської Курської області через Сумську та Чернігівську області. Ворожі цілі рухаються західним й південно-західним курсом.

Згодом військові заявили, що ворожі дрони прямують у бік Чернігова зі східного напрямку. Так, у ПС закликали жителів міста перебувати в укриттях.

Близько першої години ночі ворожі БпЛА фіксувалися на межі Сумської та Харківської областей, й прямували у бік Полтавської області. Крім того, "Шахеди" помічені в східній та центральній частині Чернігівської області, рухалися на захід та південний захід.

Крім того, у Київській обласній військовій адміністрації заявили про роботу ППО по "Шахедах" у регіоні.

Пізніше в ПС заявили, що "Шахеди" в північній частині Київської області прямують у західний бік, а дрони з Сумської області рухаються у Чернігівську область.

За даними від пів на другу ночі щодо руху "Шахедів", вони фіксувалися в східній частині Чернігівської області, південніше Чернігова, на межі Сумської та Полтавської областей, у Київській області та Житомирській області. Ворожі безпілотники рухалися курсом на захід.

Пізніше в КОВА заявили про відбій повітряної тривоги у Київській області.

Близько третьої години ночі в ПС оновили дані щодо руху дронів-камікадзе ворога: "Шахеди" фіксуються в західній частині Житомирської області, в північній частині Чернігівської області, в східній та південній частинах Сумської області, в південній частині Харківської області - курс південний (на місто Дніпро), північніше Полтави та в західній частині області, в північній частині Рівненської області.

У Повітряних силах заявили про загрозу "Шахедів" з півночі: де можлива атака

Повітряні атаки РФ по Україні 3 червня

Раніше повідомлялося, що протягом дня російські окупанти били по території України ударними безпілотниками типу "Шахед", ракетами різних типів, а також скидали керовані авіабомби.

Так, вранці 3 червня війська РФ завдали комбінованого удару по місту Дніпро, який атакували дронами та ракетами. Внаслідок атаки у Дніпрі спалахнуло декілька пожеж - був пошкоджений один з торгових центрів, автомобілі та АЗС. Станом на зараз відомо про 5 загиблих і понад 50 постраждалих.

Також війська РФ поцілили по Кривому Рогу, намагаючись завдати ударів по критичній інфраструктурі.

Крім того, російські терористи вдень завдали ударів КАБами по Харкову. Внаслідок ворожого удару по Харкову зруйновано два приватних будинки у Київському районі міста. З-під завалів врятували 8-річного хлопчика.