ua en ru

Дані про збиття "Кинжалу" - фейк. У Повітряних силах відмовились від коментарів

Дані про збиття "Кинжалу" - фейк. У Повітряних силах відмовились від коментарів Фото: речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (armyinform.com.ua)

Українські військові не збивали російську ракету Х-47 "Кинжал" у небі над Києвом вночі 4 травня. Оприлюднена ЗМІ інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната у коментарі "Суспільному" та "Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки".

"Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі голови військових адміністрацій, вони вже отримали за це", - сказав Ігнат сьогодні зранку.

Пізніше у Повітряних силах ЗСУ відмовилися від коментарів та порадили звертатися за "додатковою актуальною, оперативною та достовірною інформацією, яку використає ворог у війні проти України", до Defence Express та КМВА.

Зазначимо, що сьогодні Defence Express повідомило, що українські бійці могли вперше збити гіперзвукову ракету "Кинжал" 4 травня та опублікували фотографії уламків певної ракети.

Окрім того, у КМВА повідомили, що 4 травня росіяни сили ППО знищили "Шахеди" та ракети, ймовірно, балістичного типу, які запустили росіяни. При цьому Повітряні сили про ракети не повідомляло.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.