ua en ru

Потужні вибухи у Севастополі: ЗМІ розкрили подробиці вчорашньої ракетної атаки

Потужні вибухи у Севастополі: ЗМІ розкрили подробиці вчорашньої ракетної атаки Ілюстративне фото: в окупованому Севастополі лунали сильні вибухи (Getty Images)

Сильні вибухи, що пролунали вчора ввечері в районі тимчасово окупованого Севастополя, були результатом ракетної атаки на військову частину біля селища Сахарна Головка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Astra.

За даними російського видання, одна з ракет поцілила у ліс - приблизно за пів кілометра від складу озброєнь на цій в/ч 63876.

На території цієї частини в районі селища Сахарна Головка розташовуються склади озброєння Чорноморського флоту РФ.

"Внаслідок падіння ракети загорівся ліс, територія в/ч не постраждала", - йдеться у публікації.

Потужні вибухи у Севастополі: ЗМІ розкрили подробиці вчорашньої ракетної атаки

Селище Сахарна Головка під Севастополем, де розташована військова частина російських окупантів (фото: скрін google.com/maps)

Що цьому передувало

Учора ввечері, 24 жовтня, кримчани повідомляли у мережі про потужні вибухи, що чули у Севастополі. Розповідали про як мінімум два вибухи, причому другий було чутно навіть у Бахчисараї, що знаходиться за 30 кілометрів.

Також у Севастополі оголосили сигнал повітряної тривоги.

Вже пізніше місцевий "губернатор" Розвожаєв пояснив "бавовну" проведенням штатних заходів в акваторії в районі Кара-Коби, зокрема з використанням реактивних бомбометів. Він стверджував, що засобами РЕБ нібито "був посаджений безпілотник, який здетонував на землі, у полі".

Атака на в/ч окупантів під Севастополем

Звернемо увагу, що близько тижня тому військова частина російських окупантів у районі селища Сахарна Головка також потрапляла під удар, внаслідок чого зазнала пошкоджень.

Так, нагадаємо, що ввечері 18 жовтня у Севастополі оголосили тривогу після вибухів, які прогриміли в районі цього селища. Пізніше з'ясувалося, що поряд із населеним пунктом знаходиться щонайменше чотири склади з російською зброєю. Там зокрема зберігається і ракетне озброєння.

Пізніше, 19 жовтня, росЗМІ повідомили, що на той час у Криму були атаковані російські склади з озброєнням. Ймовірно, ракета поцілила по території складів Чорноморського флоту РФ.