ua en ru

Японія планує передати українським рятувальникам машини для розміновування територій, - ДСНС

Японія планує передати українським рятувальникам машини для розміновування територій, - ДСНС Фото: Японія передасть українським рятувальникам техніку для розмінування (ілюстративне фото GettyImages)

Уряд Японії планує передати українським рятувальникам машини механізованого розмінування для очищення територій від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ДСНС в Telegram.

Рятувальники України зустрілись з японськими представниками в одному із підрозділів Головного управління ДСНС України у Черкаській області.

Під час зустрічі вони оглянули передану напередодні японськими партнерами техніку, та ознайомилися з роботою частини піротехнічних робіт і гуманітарного розмінування.

"Своєю чергою японський уряд підтвердив наміри передати українським рятувальникам машини механізованого розмінування для очищення територій від вибухонебезпечних залишків війни", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Зазначається, що тимчасово виконуючий обов'язки голови ДСНС України висловив вдячність японським партнерам за суттєве посилення ДСНС у напрямку розмінування.

Фото: зустріч представників української ДСНС та Японії у Черкаській області (t.me/dsns_telegram)