ua en ru

Понад 150 дронів та 49 одиниць техніки: втрати РФ на Таврійському напрямку за добу

Понад 150 дронів та 49 одиниць техніки: втрати РФ на Таврійському напрямку за добу Фото: українські військові (Getty Images)

Протягом минулої доби українські бійці ліквідували ще понад 300 російських окупантів на Таврійському напрямку. Також ЗСУ знищили 49 одиниць військової техніки та 156 ворожих дронів різних типів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Загалом, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія” ворог завдав 53 авіаудари, провів 35 бойових зіткнень та здійснив 933 артобстріли.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат.

Так, Сили оборони, протягом минулої доби, відбили 16 ворожих атак в районі Авдіївки та ще 6 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 11 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники та захисниці відбили атаку противника південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку окупантів в районі Роботиного Запорізької області.

Втрати ворога

Загальні втрати російської армії у живій силі склали 362 особи.

Також українські бійці знищили 68 одиниць військової техніки ворога, зокрема:

  • 4 танки;
  • 7 ББМ;
  • 14 артсистем;
  • 2 РСЗВ;
  • 19 автомобілів;
  • 3 одиниці спеціальної техніки.

Сили оборони також знищили 3 склади боєприпасів росіян.

Окрім того, нейтралізовано або знищено 156 БПЛА різних типів.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, українські військові відбили 9 атак противника на Лиманському напрямку, утримували позиції та відбивали штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку. Ракетні війська уразили 5 артилерійських засобів.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), російські війська просунулися до ділянки автомагістралі Р07 Куп'янськ-Сватове на схід від Табаївки. Також зафіксовано просування на північній околиці Авдіївки. На лівому березі Херсонської області, у тому числі в районі Кринків, продовжувалися позиційні бої.

Втрати Росії у війні в Україні на ранок п'ятниці, 2 лютого, становили 830 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 387 060 військових. Крім того, ЗСУ потопили катер, знищили 46 артсистем та 49 одиниць автомобільної техніки.