ua en ru

Корупція у ВЛК. Стало відомо, скільки справ порушили цього року

Корупція у ВЛК. Стало відомо, скільки справ порушили цього року Фото: в ЗСУ розповіли, скільки кримінальних справ відкрили щодо працівників ВЛК (biz.today.ua)

ЗСУ розповіли, скільки кримінальних справ відкрили щодо працівників ВЛК протягом цього року. Загалом понад 30 осіб було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень

Командування Медичних сил спільно з СБУ провели зустріч із керівниками підрозділів ВЛК для ефективного запобігання корупційним проявам. Її мета - налагодити додаткові механізми для ефективної протидії будь-яким проявам корупції в системі ВЛК.

Під час зустрічі співробітники СБУ повідомили, що тільки з початку 2024 року спецслужба відкрила 14 кримінальних проваджень стосовно протиправних дій співробітників ВЛК. У рамках цих проваджень 31 особі було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень.

У двох випадках мова йшла про протиправну діяльність співробітників ВЛК у складі організованих злочинних груп.

Зі свого боку командування Медичних сил ЗСУ відзначило, що будь-які прояви корупції є неприйнятними та шкодять інтересам держави. У першу чергу - її обороноздатності.