ua en ru

Помер екстренер збірної України та колишній президент Федерації футболу Анатолій Коньков

Помер екстренер збірної України та колишній президент Федерації футболу Анатолій Коньков Фото: Анатолій Коньков (УАФ)

У п'ятницю, 4 жовтня, на 75-му році життя не стало відомого футболіста, тренера та спортивного функціонера Анатолія Конькова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт УАФ.

Як футболіст Коньков розпочав кар'єру в 1967 році у краматорському "Авангарді". З 1968-го до 1974-й роки виступав за донецький "Шахтар", звідки перейшов у "Динамо".

У складі київської команди він чотири рази ставав чемпіоном СРСР, а також вигравав Кубок СРСР, Кубок володарів кубків та Суперкубок УЄФА. Був срібним призером чемпіонату Європи 1972 року та бронзовим призером Олімпіади-1976.

Після завершення кар'єри гравця, став тренером. Працював з сімферопольською "Таврією", донецьким "Шахтарем", пітерським "Зенітом", ФК "Миколаїв", алчевською "Сталлю", азербайджанським "Інтером".

У 1995 році Конькова призначили головним тренером збірної України. Під його керівництвом національна команда зіграла сім матчів, у яких здобула три перемоги, чотири рази поступилася й зайняла четверте місце у відборі на ЧЄ-1996.

У вересні 2012 року замінив на посаді президента Федерації футболу України Григорія Суркіса. А у березні 2015-го поступився місцем очільника Андрієві Павелку.