ua en ru

Польські добровольці заявили про участь у боях у Бєлгородській області. "РДК" пояснив їхню роль

Польські добровольці заявили про участь у боях у Бєлгородській області. "РДК" пояснив їхню роль Фото: "РДК" пояслив роль поляків в операціях на території РФ (Getty Images)

Бійці "Польського добровольчого корпусу"заявили, що допомагають російським повстанцям в операціях на території РФ. "Російський добровольчий корпус" пояснив їх роль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву "РДК".

Учасники "РДК" заявили, що разом з польськими добровольцями брали участь у боях в Україні. Зокрема, в операціях на Оріховському, Запорізькому та Бахмутському напрямках.

В "РДК" підтвердили, що поляки допомагають їм в операціях на території Росії. Проте польські добровольці здійснюють завдання, пов'язані з конвоюванням полонених, військовою та медичною логістикою, але виключно в межах державного кордону України.

"Незважаючи на такі обмеження, ми все одно щиро дякуємо їм за неоціненний внесок у спільну справу і завжди включаємо їх у планування та ділимося з ними нашими трофеями", - йдеться у заяві.

Що відбувається у Бєлгородській області

Сьогодні, 4 червня, бійці легіону "Свобода России" та "Російського добровольчого корпусу" заявили, що заходять до передмістя Шебекіно (приблизно 10 км від кордону з Україною).

Вони показали відео боїв, а у місцевих пабліках Бєлгородської області повідомляли про вибухи та роботу ППО.

Пізніше "РДК" записало звернення та показало полонених солдатів армії РФ. Повстанці викликали губернатора Бєлгородської області на переговори.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.